ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator OPVVV - Databáze produktů

Projekt

Název projektu

Registrační číslo

Výzva

Operační program

Detail produktu

Název produktu

Zaměření

Rok vydání

Klíčová slova

Hodnocení

)

Popis produktu

Soubory produktu

Autor: Mgr. Lenka Geringová, Mgr. Veronika Pláničková, Mgr. Petra Libovická Autor: neudeven
Popis: Program je ve formátu Microsoft Word docx. Tento výukový program se zaměřuje na zvyky, tradice, seznámení s tradičními řemesly, budování vztahu k ruční práci, uvědomění si bohatství přírody, doplňování školních znalostí, praktické ověření a rozšíření školních znalostí, rozvoj manuálních zručností, je určen pro žáky 3. až 5. tříd ZŠ. Zaměřuje se na přiblížení procesu zrození kváskového chleba – od výběru vhodné lokality pro pěstování obílí, fází růstu rostliny během jednotlivých ročních období, důležitosti živin a vláhy pro rostliny, činností na poli během celého roku, využívané zemědělské techniky během sklizně, následného uskladňování zrn a jejich dalšího zpracování, mletí až po cílové pečení kváskového chleba. Program ukazuje porovnání dnešních moderních technických způsobů práce na poli a ve mlýně s technikami a způsoby sklizně, činností na poli, mletím mouky a přípravy kváskového chleba v minulosti. Jednotlivé bloky jsou propojené s tradicí a důležitostí chleba a pečiva v jídelníčku každého člověka. Program trvá 16 vyučovacích hodin a je rozdělen na 7 tematických bloků. Program rozvíjí zejména kompetenci komunikace v mateřském jazyce a schopnost učit se.
Licence: Creative Commons 4.0 - Uveďte původ 4.0
Druh produktu: Vzdělávací program